BLOEMENCORSO 2022

Enkele dagen school en al onmiddellijk feest ! De jaarlijkse Bloemencorso trok weer door de straten van Sint-Gillis-bij-Dendermonde. Het was alweer een topeditie, onder een stralende zon met niets dan lachende snoetjes. Sommige van die lachebekjes waren de onze! Inderdaad, de Bijenkorf sloot terug aan bij een wat verloren gegane traditie en vaardigde een spetterende groep af om mee te lopen in de stoet. Onze bijtjes zoemden niet alleen, ze werden zelfs vergezeld van een wagen die door juffen, leerlingen en sympathisanten in de dagen vóór de Corso aardig was volgestopt met prachtige bloemen. Het was een streling voor het oog en we hebben ons allemaal samen hard geamuseerd. Zouden we dit volgend jaar terug doen ? 🙂

Alsof het allemaal nog niet genoeg was konden we een dag later tijdens onze ochtendspeeltijd ook nog even gaan afscheid nemen van het Peirt van den Halt. Omringd door enkele overlevende leden van de Orde der Stalhouders groette het knap gerestaureerde paard ons nog een keertje voor het terug op stal moest.