BRUSSEL!

Mijn Brussel, ‘k zit in je binnenzak
Een warme jas, je binnenstad
Die mij omarmt

Johan Verminnen

Onze vierdejaars trokken erop uit. Bruxelles Capitale. De hoofdstad. Van België én van Europa. De juffen hadden – vol van professionele spanning – de nacht ervoor amper de slaap kunnen vatten. Met zo een hoopje toppers de trein op voor een gedegen stadswandeling, dat vergt immers uiterste concentratie (en ook wel een beetje moed).

Als volleerde cityhoppers trokken de leerlingen van het enige statige monument naar het andere landmark. Er werd geobserveerd dat het een lieve lust was. En als je dan toch eens in Brussel bent, dan ga je geen Luikse wafel eten!

Moe en voldaan keerden de leerlingen van Korf 4 huiswaarts. Een dag om nooit te vergeten. De rugzakjes waren gevuld met herinneringen voor het leven. En de juffen, die haalden die avond het late nieuws niet.