DAG METER, DAG PETER

Ik wil je graag iets vragen,
Wil jij mijn peter of meter zijn …

Een nieuw schooljaar begint vaak met oude tradities. Voor de leerlingen van Korf 1 is de overstap van de kleuterschool naar de basisschool geen klein bier. Er zijn zoveel dingen te leren, zoveel aanpassingen te doen en zoveel vragen te beantwoorden.

Gelukkig kunnen ze echter terugvallen op de meest ervaren rotten van de school. Onze Korf 6. En wat zijn die toch immer fier om het peter- of meterschap op zich te nemen en onze kleinste bengels wegwijs te maken in het schoolverhaal.

Gaat het eens wat minder, is er een moeilijke dag , begrijpen we het niet allemaal onmiddellijk goed… dan zijn er eerst en vooral onze lieve juffen… maar we kunnen het ook aan onze zesdes meter of peter vragen.

Dat de kennismaking uitermate positief verliep spreekt voor zich. Zorgen voor mekaar en leren van mekaar. Het hoeft vaak niet meer te zijn dan dat!